Topp 10 AI-applikasjoner
Topp 10 apper som er populære i brukermarkedet på grunn av deres banebrytende AI-funksjoner er:
1. ChatGPT
ChatGPT ble lansert av OpenAI, et AI- og forskningsselskap, i november 2022 og har siden skapt mye buzz. ChatGPT hadde 100 millioner aktive brukere bare to måneder etter lanseringen.
ChatGPT er et naturlig språkbehandlingsverktøy drevet av avansert generativ AI. Han kan forstå menneskelig språk og svare samtalemessig.
NLP-språkmodellen kan svare på brukernes spørsmål og hjelpe dem med oppgaver som å skrive en e-post, et dikt, et stykke kode osv. Brukere ber også ChatGPT om å skrive essays, lage en enkel applikasjon, skrive Excel-formler, oppsummere innhold, skrive følgebrev, oversette tekst til flere språk og mer.
ChatGPT er trent på store tekstdata over Internett, inkludert nettsteder, bøker, artikler, etc., ved å bruke en kombinasjon av overvåket og uovervåket maskinlæringsteknikker.
ChatGPT kan gi umiddelbare svar om nesten alle emner på Internett og tilbyr råd, kreativ inspirasjon, faglige bidrag og læringsmuligheter.
ChatGPT på nettet er tilgjengelig gratis da det fortsatt er i tilbakemeldingsinnsamlingen og forskningsfasen. En betalt versjon, ChatGPT Plus, er også tilgjengelig på et $20/måned abonnement med fordeler som raskere responstider, internettilgang via plugins og mer.
Gratis ChatGPT bruker GPT-3.5 LLM (stor språkmodell), mens ChatGPT Plus tilbyr tilgang til OpenAIs avanserte GPT-4-modell.
I januar 2024 avslørte OpenAI sin GPT-butikk til ChatGPT Plus-, Team- og Enterprise-abonnenter. GPT-butikken er der brukere kan finne nyttige og populære GPT-er, tilpassede versjoner av ChatGPT designet for å hjelpe folk med spesifikke oppgaver i deres daglige aktiviteter.
OpenAI gjorde også ChatGPT iOS-appen tilgjengelig i mai 2023. Appen kan synkronisere samtaler, støtte stemmeskriving og mer. Siden slutten av juli 2023 har ChatGPT-appen for Android-enheter vært tilgjengelig på Google Play.
2. Grok
I desember 2023 lanserte Elon Musks xAI-oppstart Grok, en generativ samtale-chatbot som hevdet å ha sans for humor og evnen til å svare på komplekse spørsmål med vidd.
Foreløpig er Grok kun tilgjengelig i betaversjon for X Premium+-abonnenter i USA. Selskapet lover at Grok-1-modellen som driver den mye omtalte chatboten vil utvikle seg «for hver uke som går» og gir brukerne muligheten til å bli med på Grok-ventelisten.
Verktøyet har fått navnet sitt fra verbet “grok” brukt av Robert Heinlein i hans science fiction-roman Stranger in the Strange Land. Grok forstår et objekt som er observert så dypt at observatøren blir forvirret med det.
Tro mot navnet er en av Groks særtrekk kunnskap om verden i sanntid takket være direkte tilgang til X, tidligere Twitter. Dette faktum antyder sannsynligvis at verktøyet fortsatt er “in the loop”. Det skal imidlertid bemerkes at treningsdataene som ble brukt for den endelige versjonen av Grok-1, ifølge modellkortet, kommer fra Internett frem til tredje kvartal 2023. Kortet indikerer at treningsdataene også ble levert av AI Veiledere.
Det er mange interessante tall bak Grok-1, hentet fra en serie evalueringer verktøyets utviklere utførte ved å bruke standard benchmarks for maskinlæring. Modellen viste bemerkelsesverdige resultater, overgikk ChatGPT-3.5 i sin beregningsklasse og ble kun slått av modeller som hadde blitt trent på mye større mengder data og beregningsressurser som GPT-4.
Selv om det nye verktøyet virker progressivt og innovativt, har det fortsatt ufullkommenheter som er felles for generativ AI. Spesielt xAI-teamet innrømmer at Grok kan ha hallusinasjoner.
3. Bing AI
I februar 2023 kunngjorde Microsoft sin nye versjon av Bing-søkemotoren med en AI-chatfunksjon drevet av samme teknologi som ChatGPT, GPT-4.
Bing AI Chat støtter ChatGPT som standard søkeopplevelse, som gir ChatGPT tilgang til hele Internett og informasjon om aktuelle hendelser. Med integrasjonen av OpenAI økte Bing-netttrafikken med 15,4 %.
AI-chat-appen gir brukere omfattende svar som kan oppsummeres for bedre klarhet. Brukere drar nytte av et forbedret og interaktivt chat-grensesnitt for komplekse samtaler som å planlegge en reiserute, etc. Bing AI er også i stand til kreativ skriving, som intervjuforberedelse, essayskriving, etc.
Microsoft har fullstendig oppdatert Edge-nettleserens brukeropplevelse med AI-teknologi. Edge tilbyr nå to hovedfunksjoner, chat og skriv.
Edge-sidefeltet kan brukes til å oppsummere en lang tekst med de viktigste takeawayene, og chat-funksjonen kan brukes til å svare på relaterte spørsmål.
Komponeringsfunksjonen kan skrive nytt innhold for brukere basert på brukeroppfordringer. Brukere kan også oppdatere tone, lengde og format på tekstinnhold.
Microsoft Bing AI er nå tilgjengelig for alle uten venteliste. Ifølge Microsoft har Bing nå 100 millioner daglige aktive brukere, og daglige installasjoner av Bing-mobilappen har økt 4 ganger siden lanseringen.
4. Alexa
Alexa, også kalt Amazon Alexa, er Amazons AI-drevne virtuelle assistent. Den ble først brukt med Amazon Echo og Amazon Echo Dot smarthøyttalere. Imidlertid er den nå tilgjengelig på forskjellige plattformer som Android, iOS, etc.
Alexa bruker stemmeforespørsler, maskinlæring, naturlig språkbehandling, datasyn, Wolfram programmeringsspråk, etc., for å tilby tjenester som stemmeinteraksjon, musikkavspilling osv.
Den kan lage gjøremålslister, stille inn alarmer, streame podcaster og spille av lydbøker. I tillegg kan Alexa gi sanntidsinformasjon om vær, trafikk, nyheter, sport og mer.
Mange enheter som bruker Alexa lar brukere aktivere Alexa via et våkneord. Andre enheter som Android eller iOS har akkurat tatt igjen denne funksjonen.
Du kan bruke Alexa på PC-er som Windows og Mac, og å sette opp det krever bare noen få enkle trinn. Noen PC-er tillater håndfri aktivering av Alexa, mens andre krever at du klikker på Alexa-ikonet.
68,2 % av smarthøyttalerbrukere i USA bruker Amazon Echo, en Amazon-enhet med Alexa. I tillegg støttes over 100 000 smarthusenheter av Alexa.
5. Siri
Siri, Apples berømte virtuelle assistent som ikke trenger mye introduksjon, er en av de mest populære AI-applikasjonene. Denne AI-drevne virtuelle assistenten er tilgjengelig på alle store Apple-plattformer, for eksempel iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS og audioOS.
Siri bruker taleforespørsler og et naturlig språkbrukergrensesnitt (UI) for å betjene, og kan ringe, sende tekstmeldinger, svare på spørsmål og gi anbefalinger. Den delegerer forespørsler til flere Internett-tjenester. I tillegg kan Siri tilpasse seg brukernes språk, søk og preferanser.
Siris popularitet forventes å vokse i årene som kommer. Innen 2024 forventes 84,2 millioner mennesker i USA å bruke Siri som stemmeassistent. Siri, som en av markedslederne, har 36 % markedsandel innen stemmeassistentteknologi.
Informasjon tilgjengelig i skrivende stund indikerer at Siri kun vil være tilgjengelig på Apple-plattformer og ikke på Android eller Windows. Dette er knyttet til Apples strategiske preferanser.
6. AI Otter
Otter.ai bruker kunstig intelligens for å utvikle tale-til-tekst-transkripsjonsapplikasjoner. Otter.ai-apper lar brukere dokumentere automatiske møtenotater med sanntidstranskripsjoner eller innspilt lyd. Brukere kan bruke Otter AI-chat under møter for å stille spørsmål og få svar umiddelbart.
Flere brukere kan også samarbeide om Otter AI og holde diskusjoner. AI-applikasjonen kan også generere innhold, for eksempel å skrive e-poster, møteoppsummeringer, handlingspunkter, etc.
Otter AI tilbyr brukstilfeller for flere team, for eksempel produkt, media og salg. Otter AI-løsninger inkluderer forbruker, bedrift og utdanning.
Otter AI for business lar deg koble Microsoft- og Google-kalendere med OtterPilot. OtterPilot kan automatisk koble til Zoom-samtaler og begynne å ta notater selv om du kommer for sent. Den kan også automatisk fange møtelysbilder og lage et møtesammendrag for hvert medlem å samarbeide.
Otter AI for Home hjelper brukere med å engasjere seg mer ved å bruke OtterPilot til å ta opp og transkribere personlige eller virtuelle samtaler. Brukere kan fremheve, sette inn bilder og ta personlige notater via tilpasset ordforråd, etc.
Otter AI for utdanning hjelper studenter med sanntidsnotater og bildetekster under personlige eller virtuelle klasser. Den kan synkronisere med Microsoft eller Google Calendar, automatisk bli med på nettkurs og ta lysbilder for å ta notater. Elever kan fremheve notater, sette inn bilder, generere sammendrag og mer.
Otter AI er tilgjengelig for Android, iOS og Chrome.
7. Google Assistant
Google Assistant, det vil si Googles stemmedrevne, AI-aktiverte virtuelle assistent, ble lansert i 2016, og har gjort betydelige fremskritt. Det regnes som en av de mest avanserte virtuelle assistentene.
Google har inngått samarbeid med flere selskaper og gjort Google Assistant tilgjengelig på et bredt spekter av enheter, som smarttelefoner, kjøleskap, hodetelefoner og biler.
Du må installere og konfigurere Google Assistant på Windows-, Mac- og Linux-PCer, siden det ikke er lett tilgjengelig på dem.
Google Assistant støtter tale- og tekstinndata og bruker naturlig språkbehandling. Den tilbyr ulike tjenester, for eksempel talekommandoer, talesøk, kontrollere stemmeaktiverte enheter, hjelpe til med oppgaver, finne informasjon på nettet, sende påminnelser, gjøre avtaler. deg, sanntidsoversettelse, etc.
70 % av forespørslene til Google Assistant er på naturlig språk og ikke typiske søkeord som de folk skriver inn for Google-søk.
Google Assistant spiller en viktig rolle i veksten av smart-TV- og smartklær-markedene, og gjør at de kan vokse med en CAGR på henholdsvis 121,3 % og 41,3 %.
Google utvider kontinuerlig rekkevidden til Google Assistant og jobber for tiden med 50 000 smarthjemenheter fra over 10 000 populære merker.
8. ELSA snakker
ELSA Speak er en populær AI-basert app for å lære å snakke engelsk. Brukere av denne appen kan lære å snakke engelsk og uttale engelske ord ved hjelp av korte dialoger. AI hjelper dem med umiddelbar tilbakemelding. Brukere kan derfor forvente å gjøre raske fremskritt.
Den kunstige intelligensteknologien som ble brukt av Elsa ble trent på stemmedata fra folk som snakket engelsk med varierende aksenter. Dette gjør at Elsa kan forstå talemønstrene til personer som ikke har morsmål, noe som skiller den fra de fleste andre talegjenkjenningsteknologier.
Denne applikasjonen bruker stemmegjenkjenningsteknologi. Nettstedet hevder at appen har blitt lastet ned mer enn 50 millioner ganger. ELSA Speak hevder også mer enn 34 millioner brukere i 195 land.
Det er en 7 dagers prøveperiode. Deretter må brukeren kjøpe ELSA Pro. ELSA Speak er tilgjengelig på Android og iOS. Det er imidlertid ingen PC- eller Mac-versjoner i skrivende stund.
9. Sokratisk
Socratic er en AI-drevet app for å hjelpe elever med matematikk og andre lekser. Google kunngjorde i 2019 at de hadde kjøpt denne applikasjonen.
Elevene kan ta bilder med telefonens kamera. Deretter bruker Socratic sine AI-evner til å gi visuelle forklaringer på konseptene elevene trenger å lære.
Socratic bruker tekst- og stemmegjenkjenning og kan støtte læring av naturfag, matematikk, litteratur, samfunnsfag og mer. Denne appen er tilgjengelig i appbutikkene for Android og iOS og er kompatibel med iPad.
Google Play-statistikk viser over 10 millioner nedlastinger i skrivende stund. Socratic iOS-appen nyter også stor popularitet, som indikert av den høye rangeringen i Apple App Store.
10. Netflix
Netflix er den ledende nettbaserte videostrømmingsplattformen, med 160 millioner medlemmer i over 190 land. Netflix er avhengig av kunstig intelligens for å forbedre brukeropplevelsen og forbedre Netflix-tjenesten ende-til-ende.
Den viktigste brukssaken til Netflix AI-drevne app er anbefalingsmotoren. Netflix tar hensyn til brukernes seervaner og historie og tilbyr personlig tilpassede innholdsanbefalinger.
Personlige anbefalinger sparer Netflix 1 milliard dollar per år. 75 % av Netflix-innholdet brukere ser på er foreslått av Netflix AI-anbefalingsmotoren.
Netflix bruker også banebrytende teknologi for å lage og tilpasse miniatyrbilder. Den kommenterer og klassifiserer hundrevis av bilder med videoinnhold for å bestemme hvilket miniatyrbilde som sannsynligvis vil få et klikk fra brukere.
AI hjelper også Netflix med å forbedre kvaliteten på produksjonen. Maskinlæring bidrar til å optimalisere video- og lydkoding, innholdsleveringsnettverk og mer.
Netflix-medlemmer ser på hundrevis av millioner timer med innhold hver dag. Maskinlæring hjelper også Netflix med å avgrense katalogen med TV-serier og filmer ved å analysere egenskapene som gjør innhold populært blant publikum.